Ik ben Michiel Cransberg.

Vanaf 2003 noem ik mijzelf meubelmaker. Ik begon klein, vanuit het autodidactische principe en deed dit aanvankelijk als hobby naast mijn baan in de IT. Het bedenken, ontwerpen en maken van meubels kreeg mij echter zodanig in zijn greep dat ik de overstap maakte naar een bestaan als professioneel meubelmaker. Inmiddels werk ik al weer jaren als zelfstandige met de benodigde machines, gereedschappen en een eigen werkplaats in Broekland (tussen Wijhe en Raalte).

Massief hout

Massief hout is mijn favoriete materiaal. Dat hout komt soms van ver (FSC-gecertificeerd!) maar ook vaak uit onze eigen bossen, mits deze verantwoord worden beheerd. Ik werk bijvoorbeeld graag met esdoorn, noten, eiken en kersen. Elke houtsoort heeft zijn eigen, specifieke eigenschappen, constructief en qua uiterlijk. En ook de combinatie van houtsoorten, zoals esdoorn en kersen geeft een heel fraai resultaat.

In sommige situaties is het echter onvermijdelijk andere materiaalsoorten te gebruiken, zoals gefineerd, gelakt of gemelamineerd mdf.

Uw wensen

De wens van mijn klanten vormt het uitgangspunt voor de producten die ik maak. Het ontwerp, de materiaalkeuze, allerlei soorten beslag, de manier van afwerken stem ik nauwgezet met u af. Ik zie een meubel als een co-creatie van de meubelmaker met de klant. Op die manier is de kans het grootst dat het eindproduct aan al uw wensen voldoet en ook nog iets extra’s heeft wat het ontwerp persoonlijk maakt.