Mijn werkplaats bevindt zich in een boerderij in het buitengebied van Broekland, tussen Raalte en Wijhe (Overijssel). Mijn vrouw en ik kochten de boerderij in 2012 en hebben hem toen ingrijpend verbouwd. In de geheel gerenoveerde varkensschuur heb ik mijn werkplaats waar ik mijn meubels maak en mijn klanten kan ontvangen.

Duurzaam

Ik gebruik een houtkachel om de werkplaats te verwarmen. De helft van de warmte die de kachel produceert, gaat via een warmtewisselaar naar het cv-systeem van het woonhuis. De goed geïsoleerde werkplaats hoeft immers niet al te warm te zijn en zo snijdt het mes aan twee kanten. En deze manier van stoken is de beste manier om van het resthout af te komen. Omdat ik ook elke week een dagdeel als vrijwilliger bij Natuurmonumenten werk, kan ik ook daar regelmatig brandhout kopen.

Op het dak van de boerderij liggen twaalf zonnepanelen die genoeg elektriciteit opwekken voor het  huishouden en de energie die ik nodig heb voor de machines. Het meubel dat u bij mij bestelt is gemaakt met aandacht voor het milieu en de natuur.