Cransberg Meubelmakerij

Tijdloos ontwerp in duurzaam materiaal

iepen tafel

Zo ligt het gewaterd iepenhout er bij de houthandel bij. Netjes opgestapeld, zodat het mooi recht blijft. Omdat het hout als verzaagde stam blijft liggen, en je dus ook deze onbekantrechte delen koopt, weet je zeker dat al het hout wat je voor een meubel nodig hebt, uit één stam komt.

 

 

 

 

Deze klant wil graag dat de waankant (of wankant, volgens de Dikke van Dale mag het allebei), de kant waar de schors aan zat, in het zicht blijft. Behalve in het midden; daar wordt de plaat recht afgezaagd. Het wordt een forse tafel: het hout is hier tegen de 70cm breed. Straks is de tafel ruim 120cm breed.

Zo gaat het hout eruit zien. Op de vorige foto was het nog grof en groezelig. Nu is het geschaafd en kan je de tekening en de kleur van het hout goed zien.

 

Voor de montage van de poten van deze robuuste tafel hebben we gekozen voor een even robuuste oplossing: stalen hoeklijnen. Ze zijn ongelakt, en zorgen met flinke houtschroeven voor een onwrikbare verbinding. Bovendien zeer eenvoudig te demonteren, waardoor deze heel zware tafel in vier delen te vervoeren is: twee pootonderstellen en de twee delen van het blad.

De ongeoliede versie in de werkplaats. Gelukkig heb ik een lift waarmee ik de tafel in zijn geheel kan kantelen….

 

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2022 Cransberg Meubelmakerij