Cransberg Meubelmakerij

Tijdloos ontwerp in duurzaam materiaal

schrijfkist in noten en esdoorn

Deze schrijfkist is gebaseerd op de in Portugal gebruikte vargueno. Zo’n kist werd door de welgestelden gebruikt om kostbaarheden als geld, juwelen en papieren in te vervoeren. Ik heb het ijzerbeslag als hoekbeschermers en handvatten weggelaten. De kisten waren vaak rijkelijk versierd en van fineerwerk voorzien. En het onderstel was altijd heel eenvoudig; dat verhuisde meestal niet eens mee.

Je moet nog steeds een beetje welgesteld zijn om zo’n kist te kopen. Door de veelheid aan onderdelen is het een zeer bewerkelijk meubel. Er zijn 25 laatjes te vinden (zoek ze allemaal…) en twee deurtjes. De deurtjes en twee laatjes zijn voorzien van een slot met een sleutel. Bovendien zijn er twee laden uitgerust met een (bijna) onvindbaar slot. En de met schapenleer ingelegde klep kan natuurlijk ook op slot.

Maar ja, dan heb je ook wel iets bijzonders in de kamer staan….

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2021 Cransberg Meubelmakerij