Cransberg Meubelmakerij

Tijdloos ontwerp in duurzaam materiaal

schrijfkast in esdoorn en peren

Soms loop ik tegen houtsoorten aan die ik het liefst zou willen opeten, zo smakelijk zien ze er uit. Dat is ook het geval met dit roodbruin gestoomde perenhout, waarvan het frame en de grepen van deze kast gemaakt zijn. Helaas heb ik het al jaren niet meer in de handel gezien….

Het ontwerp van deze kast werd samen met de klant gemaakt: het moest een kast zijn die mee kon groeien. Ten tijde van het bouwen van de kast liepen er twee kleine kinderen in huis rond, die ergens moesten kunnen tekenen. Als je de klep van het onderste deel open doet krijg je een behoorlijk groot werkblad. Inmiddels zijn die kinderen al een stuk groter en is het ladenblok verwisseld met het onderste deel, waardoor het werkblad nu een normale werkhoogte heeft.

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2022 Cransberg Meubelmakerij