Cransberg Meubelmakerij

Tijdloos ontwerp in duurzaam materiaal

boekenkast in hergebruikt iroko

Aan deze kast hangt een bijzonder verhaal. Ik werd ooit gebeld door een kennis, die scheikundeleraar was geweest op een school in Zevenaar. Ongeveer op de dag van zijn pensioen werd het lokaal, waar hij al die jaren les had gegeven, totaal ontmanteld. Hij kon nog net voorkomen dat het gehele interieur in de container verdween en vroeg mij of ik geïnteresseerd was in het hout van de practicumtafels die daar al circa 40 jaar stonden. Natuurlijk was ik dat, en nog diezelfde dag heb ik een grote voorraad hout opgehaald. Het bleek om iroko te gaan, dat wegens zijn eigenschappen vaak gebruikt wordt voor dit soort toepassingen. Na het verzagen en schaven bleef er een flinke hoeveelheid planken over: ruim voldoende voor deze boekenkast.

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2021 Cransberg Meubelmakerij